GDPR v personalistice

GDPR v personalistice

GDPR v personalistice

od Žůrek Jiří

338 běžně 389 Kč

Nyní není možné dodat.

Ceny jsou uvedeny s DPH.

Popis titulu

Pracovněprávní oblast představuje významnou oblast zpracování osobních údajů, která se dotýká velké části společnosti. Blíže ke struktuře a obsahu knihy Pravidla ochrany osobních údajů, jež stanovuje GDPR, je nutné aplikovat nejen u aktivních zaměstnanců, ale i u uchazečů a též na zpracování osobních údajů o bývalých zaměstnancích. Personalisté a další osoby, které mají na starosti zpracování osobních údajů, leckdy stojí před problémy, jak GDPR správně aplikovat v každodenní praxi. Právě nastavení správné praxe je stěžejní k předejití různým komplikacím ze strany zaměstnanců, jež mohou vyústit až v podávání stížností a kontrolu či řízení ze strany Úřadu pro ochranu osobních údajů. Pro koho je publikace určena? Aktualizované vydání GDPR v personalistice přibližuje zpracování osobních údajů v podmínkách zaměstnavatelů, a to nejen výkladem GDPR v úzké vazbě na personální oblast, konkrétně tedy jak pracovat s osobními údaji uchazečů o zaměstnání, zaměstnanců a bývalých zaměstnanců, ale nově také přináší téměř dvě desítky příkladů z dozorové praxe Úřadu pro ochranu osobních údajů v personální oblasti a ucelenou sekci více než 50 odpovědí na časté, ale i méně frekventované otázky, které jsou pro přehlednost rozčleněny do oblastí podle fáze, v níž se zpracování osobních údajů nachází (před vznikem pracovního poměru, v jeho průběhu a po skončení), tak, aby byl po jejím přečtení každý schopen aplikovat pravidla GDPR na zpracování osobních údajů zaměstnanců. Publikace je určena všem, kdo zajišťují soulad zpracování osobních údajů u zaměstnavatele, tj. personalistům, členům compliance týmů, ale i účetním apod.

Nakladatel: Anag

ISBN: 9788075543653

EAN: 9788075543653

Autor: Žůrek Jiří

Obsahuje: Knihy - paperback

Rok vydání: 2022-05-02

Počet stran: 208


Produkt naleznete v těchto kategoriích

Populárně naučné knihy pro dospělé
Populárně naučné knihy pro dospěléPrávo, sociologie


Košík:

0

Login | Nová registrace

Nevíte si rady? Potřebujete pomoc? Napište nám na info@knihacek.cz