Praktický průvodce GDPR (2.v.)

Praktický průvodce GDPR (2.v.)

Praktický průvodce GDPR (2.v.)

od Žůrek Jiří

338 běžně 389 Kč

Nyní není možné dodat.

Ceny jsou uvedeny s DPH.

Popis titulu

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) představuje nový právní rámec pro zpracování osobních údajů. Text vychází z právního stavu z května 2018. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) Jde o komplexnější právní předpis, než byl zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, a přináší nové povinnosti a instituty a také propracovanější systém práv subjektů údajů, což klade na jeho adresáty (tj. všechny subjekty zpracovávající osobní údaje) nepoměrně vyšší nároky na jeho znalost a pochopení. Proto si tato publikace klade za cíl všem zainteresovaným subjektům srozumitelnou cestou přiblížit Obecné nařízení a tím jim napomoci orientovat v dané právní úpravě. Blíže ke struktuře a obsahu knihy Dobré orientaci čtenáře v problematice GDPR má napomoci nejen výkladová část k Obecnému nařízení, která tvoří jádro publikace a jež postupně provází čtenáře v jednotlivých kapitolách všemi aspekty jak Obecného nařízení, tak i některými souvisejícími otázkami, jako je zpracování rodného čísla nebo kopie a čísla občanského průkazu v pracovněprávních vztazích a další, ale i praktická část publikace, která obsahuje dvě samostatné kapitoly týkající se pravidel šíření obchodních sdělení a provozování kamerových systémů za účinnosti Obecného nařízení. Praktická část publikace dále obsahuje seznam anglických zkratek a pojmů, které jsou v oblasti zpracování osobních údajů používány. Pro vyšší komfort a lepší zužitkování nabytých poznatků z knihy je v jednotlivých kapitolách a podkapitolách zařazen výčet článků a recitálů, které se řešené problematiky týkají. Jelikož publikace obsahuje i kompletní text Obecného nařízení, může si čtenář ihned související články a recitály jednoduše dohledat a zasadit nabyté znalosti do kontextu znění Obecného nařízení. Koho se Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) dotkne? Publikace je určena pro všechny, kdo působí v oblasti ochrany osobních údajů, jako jsou pověřenci pro ochranu osobních údajů, jednatelé, zástupci správce nebo zpracovatele, osoby zodpovědné za dodržování podmínek zpracování osobních údajů (vedoucí pracovníci, personalisté, mzdové účetní apod.), studenti atd. O autorovi Autor vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a již devátým rokem působí na Úřadu pro ochranu osobních údajů, z toho pátým rokem jako ředitel Odboru konzultačních agend, ve kterém se zabývá stížnostní a konzultační agendou. Od dubna 2018 je držitelem certifikátu CIPP/E Mezinárodní asociace profesionálů v oblasti ochrany soukromí. Platnost publikace Platí i pro rok 2019.

Nakladatel: Anag

ISBN: 9788075541529

EAN: 9788075541529

Autor: Žůrek Jiří

Obsahuje: Knihy - paperback

Rok vydání: 2018-05-01

Počet stran: 344

Váha: 374 g


Produkt naleznete v těchto kategoriích

Populárně naučné knihy pro dospělé
Populárně naučné knihy pro dospěléPrávo, sociologie


Košík:

0

Login | Nová registrace

Nevíte si rady? Potřebujete pomoc? Napište nám na info@knihacek.cz