Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Zákon o zpracování osobních údajů. Komentář

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Zákon o zpracování osobních údajů. Komentář

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Zákon o zpracování osobních údajů. Komentář

od Pattynová Jana, Suchánková Lenka, Černý Jiří a kol

1012 běžně 1190 Kč

ks

Předpokládaná expedice do 14 pracovních dní.
Zajišťujeme u dodavatele. Očekáváme dodání.

Za kolik Vám produkt zašleme?
nejlevněji přes Zásilkovna ........ 59 Kč   doručení na více jak 2700 výdejních míst v ČR i SR

Ceny jsou uvedeny s DPH.

Popis titulu

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, GDPR, je jedním z nejvýznamnějších legislativních počinů posledních let. Stalo se globálním standardem pro ochranu dat a představuje také první komplexnější regulaci umělé inteligence. Druhé vydání komentáře reaguje na rozsáhlou rozhodovací praxi dozorových orgánů a zejména na přijetí adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Adaptační zákon jednak zajišťuje soulad českého právního řádu s GDPR, jednak zavádí některé specifické národní výjimky, např. pro oblast zpracování pro novinářské účely nebo pro účely akademického, uměleckého nebo literárního projevu nebo v oblasti pokutování orgánů veřejné moci a veřejných subjektů. Adaptační zákon rovněž samostatně upravuje oblast zpracování osobních údajů při zajišťování obranných a bezpečnostních zájmů České republiky, která je z působnosti GDPR zcela vyňata, a dále implementuje směrnici 2016/680 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů. Komentář sestavil autorský kolektiv vedený zkušenými právníky s dlouholetou praxí v oblasti ochrany osobních údajů a práva informačních technologií. Jeho cílem je představit problematiku ochrany osobních údajů nejen v rovině teoretické, ale zejména praktické. Komentář je tak na vhodných místech doplněn i konkrétními příklady. Publikace tedy představuje komplexní vhled do komplikované právní oblasti ochrany osobních údajů, jež v dnešní digitální době představuje zcela zásadní právní odvětví, jehož důležitost bude s ohledem na rychlý rozvoj nových technologií dále narůstat.

Nakladatel: Nakladatelství Leges

ISBN: 9788075023964

EAN: 9788075023964

Autor: Pattynová Jana, Suchánková Lenka, Černý Jiří a kol

Obsahuje: Knihy - vázané

Rok vydání: 2019-12-16

Počet stran: 752

Váha: 970 g


Produkt naleznete v těchto kategoriích

Populárně naučné knihy pro dospělé
Populárně naučné knihy pro dospěléPrávo, sociologie


Košík:

0

Login | Nová registrace

Nevíte si rady? Potřebujete pomoc? Zavolejte nám na tel: 381 214 697