Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii

Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii

Etiketa stolování - O dobrých mravech a gastronomii

od Špaček Ladislav

0

Nyní není možné dodat.

Ceny jsou uvedeny s DPH.

Popis titulu

Seznamuje čtenáře s chováním u stolu, poskytuje návody, jak správně prostřít stůl a jak rozsadit hosty. Řeší rébusy, jak jíme běžná jídla i exotické pokrmy, proč bychom měli držet správně příbor, jak zacházíme s ubrouskem, sklenicemi a dalším náčiním. Spolehlivě nás provede stolováním v restauraci i na banketu, ale velkou pozornost věnuje i domácímu stolování, které je sice jednodušší, ale ukrývá v sobě velkou odpovědnost být správným vzorem našim dětem. Zajímavě konfrontuje současné pojetí etikety u stolu s pravidly, která před sto lety stanovil legendární Jiří Guth-Jarkovský. Etiketa stolování má velký přesah do gastronomie, seznamuje nás s velkými osobnostmi francouzské kuchyně a s dějinami stolování, věnuje pozornost vývoji gastronomie i věhlasným kuchyním, které nyní vládnou světu. Jako bonus kniha představuje deset nejvýznamnějších současných osobností naší gastronomie (Zdeněk Pohlreich, Jiří Štift, David Šašek, Radek Kašpárek, Jan Kracík, Flemming Laugesen, Roman Paulus, Jan Punčochář, Oldřich Sahajdák, Sylvio Spohr, Otakar Žoudlík), které se podělily o recepty na své nejvyhlášenější pokrmy. Grafické a výtvarné řešení povyšuje knihu do sféry dárkových publikací s praktickým obsahem. Je užitečná pro každého, kdo chce stolovat podle společenských pravidel a inspirovat se kulinářským uměním.

Nakladatel: Universum

ISBN: 9788024276175

EAN: 9788024276175

Autor: Špaček Ladislav

Obsahuje: Knihy - vázané

Rok vydání: 2021-10-04


Produkt naleznete v těchto kategoriích

Populárně naučné knihy pro dospělé
Populárně naučné knihy pro dospěléZdravý způsob života


Košík:

0

Login | Nová registrace

Nevíte si rady? Potřebujete pomoc? Napište nám na info@knihacek.cz